Home > keynote, TechEd, WLAN > Första dagen, keynote, Internet access…

Första dagen, keynote, Internet access…

November 4th, 2008

Det är en mängd förberedelser och saker som ska funka innan man kan genomföra en presentation här på TechEd, jag hade till exempel en s.k. Technical Check tidigt på morgonen och sedan var det lite powerpoints (det blir 4-5 slides med lite namn, agenda och länkar) som skall laddas upp så att deltagare kan ha de pluss mina egna demo maskiner som ska funka…

Det är ganska kritiskt att Internet är tillgängligt för mig så min första fråga till de i receptionen på det hotell jag bor på var om det ingår något Internet i den bokning som TechEd teamet har fixat åt mig, när deras svar var "det kostar 12€ per 24 timmar" så lät jag saken vara med siktet inställt på att kolla lite olika alternativ först. När jag började kolla "alternativen" kunnde jag konstatera att tv:n var kopplad till en dosa med en RJ45 rätt in i väggen, den gav mig ingen IP-adress när jag kopplade in min dator där så jag började titta på själva dosan som satt under TV:n. På dosans under sida satt det en lapp med lite olika text och en ena halvan av en ip-address som var 16.15.

Nu var jag bara tvungen att hitta resten och testa om det faktiskt är möjligt att komma åt något på detta mystiska TV-nät så jag kopplade in tv-boxen till min dator och började sniffa lite nätverkstrafik och vips så talade den om för mig mycket snällt om ip-nätet och den gateway som boxen var konfigurerad med. Nu har jag altså hela ip-adressen samt GW:n så det borde vara go vilket det också gjorde!

Det går altså att i just detta fall få gratis Internet genom att ansluta datorn istället för TV:n i det RJ45 uttag som finns i rummet och jag kan bara inte låta bli att fundera på vad mer man skulle kunna komma åt på det nätet med tanke på att man i TV:n kan komma åt information om sin bokning och saldot på fakturan för de rum man bokat. Är det någon annan än jag som börjar få lust att trycka på den stora röda knappen här?

I och med att det var öppningsdagen för TechEd idag så var jag tvungen att kolla in keynoten och jag kan väl sammanfatta den med följande:

  • Windows Server 2008 R2 & nästa version av Hyper-V implementation med Live Migration which means the migration
  • System Center Virtual Machine Manager får ett tillägg som kallas Performance and Resource Optimizer som kan hålla koll på SLA och resurser
  • Virtualisering som möjliggör att man kan separera applikationen från OS:et. Det kommer altså att vara möjligt att patcha OS och applikationer separat med väldigt liten eller ingen påverkan åt andra hållet.
  • System Center hanterar/kommer att hantera Linux, Sun OS, AIX…
  • Cloud computing
  • Security Intelligence Report v5
  • Forefront Client Security v2
  • Identity Lifecycle Manager v2

Nu är det bara en dag kvar till min första session…. 

/Hasain 


Categories: keynote, TechEd, WLAN Tags:
Comments are closed.